Intervisie bij Thuishulp Zorgzaam

Omgaan met veranderingen in de zorg

Thuishulp Zorgzaam levert huishoudelijke ondersteuning en verpleging aan huis aan hun klanten. De doelgroep van Thuishulp Zorgzaam wordt gevormd door ouderen die merken dat ze ondersteuning kunnen gebruiken bij de dagelijkse bezigheden. Thuishulp Zorgzaam is actief in de regio Utrecht en levert thuishulp in de breedste zin van het woord. Het onderscheidend vermogen van Thuishulp Zorgzaam is dat ze al vanaf het ontstaan wijkgericht werken wat betekent dat de verzorgenden ook bijna altijd in de buurt wonen van de cliënten. Hierdoor verstaan de verzorgende en cliënt elkaar beter en wordt er efficiëntie behaald met reistijden van medewerkers.

vraag

Mobilee helpt de directie met de strategische vraagstukken. Hierbij valt te denken aan het  implementeren van veranderende regelgeving, deelname aan aanbestedingen, efficiënter inrichten van de organisatie, en het neerzetten van voor thuiszorg toepasselijke marketing. Mobilee heeft een belangrijke rol gespeeld bij het verkrijgen van de aanbestedingen WMO in Utrecht. Daarnaast speelt Mobilee ook een rol in het behouden van de certificeringen, het efficiënter inrichten van de organisatie, het opstellen en uitvoeren van een actieplan m.b.t. externe profilering, het opstellen van een nieuwsbrief, en allerhande zaken die Thuishulp Zorgzaam helpen om efficiënter te werken.

aanpak

Mobilee helpt de cliëntenraad om een stem te krijgen richting de organisatie door vergaderingen voor te zitten. Dit helpt Thuishulp Zorgzaam om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en te luisteren naar hun klanten.

Bert: “Het interessante aan de opdracht bij Thuishulp Zorgzaam is de diversiteit. De ene keer help je bij het uitzetten van de strategische koers op het andere moment schrijf je inhoudelijk mee om de HKZ-certificering voort te zetten. Op deze manier werk je met alle lagen binnen de organisatie wat je goed op de hoogte brengt van de echte onderwerpen die spelen binnen de zorg.”

resultaat

Het onderscheidend vermogen van Mobilee bij deze opdracht is de bedrijfskundige kennis die wordt gecombineerd met inhoudelijke zorgkennis die aanwezig is in de organisatie. Door deze combinatie kan er succesvol ingespeeld worden op veranderingen in de zorg en kunnen grote projecten organisatorisch sterk en wendbaar worden opgepakt.

Meer weten over succesvol inspelen op de nieuwe uitdagingen in de zorg?

Bert Bakker vertelt je graag meer.

  • Overtuigen met data vraagt om krachtige datavisualisatie
  • Hoe wij de 9 drivers ontdekten van de datagedreven organisatie
  • Hoe goed datamanagement problemen voorkomt
  • Meer Agile, meer politiek